DEPREM RİSK RAPORU
Kentsel Dönüşüm Kanunundan yararlanmak için SAYA İnşaat başvurarak binanızı için Deprem Risk Raporu hatırlatmanız yeterlidir. Deprem Risk Raporu alabilmeniz için  1 Binadan 1 Kişinin bize başvuruda bulunması kanunen yeterli olup Bina Ortak Kararına gerek yoktur.

DEPREM RİSK RAPORU HAZIRLAMANIZ GEREKEN BELGELER
§ İlgili Belediye İmar Müdürlüğü veya Tapu Müdürlüğü’ ne başvurarak binanıza ait statik ve/veya
mimari proje temin edilir;
§ İlgili Belediye’de binanıza ait proje bulunamadığı takdirde binanızın taşıyıcı sistem rölöve projesi
tarafımızdan hazırlanacaktır.
§ Varsa Binanız için daha önce almış olduğunuz teknik raporlar;
§ Başvuru dilekçesi;
§ Tapu Fotokopisi (Daire Tapusu, Kat mülkiyetini (İskanınız) yok ise Daireye ait Hisseli Arsa tapusu)
§ Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (TC Kimlik No)

SAYA İnşaat olarak kendi evinizi, binanızı, sitenizi, yapı adanızı, mahallenizi; Başka Bölgeye kaydırılma Korkusu Yaşamadan kendi talebiniz, inisiyatifiniz ile kentsel dönüşüm kanunu kapsamında; yaşanabilir, depreme dayanıklı, sosyal donatıları, otoparkı, yeşil alanları olan Kaliteli yaşam alanlarına dönüştürme sürecini sizlere daha iyi hizmet suna bilmek adına kentsel dönüşüm sürecinde neler yapıldığını kısaca özetleyelim;
*   Belediye İmar Müdürlüğü , Tapu Müdürlüğü’ ne başvurarak arşivden binanıza ait mevcut projeler (var ise) temin edilir.
*   Bina Deprem Risk Raporu almak için binaya ait (var ise) mevcut projeler, tapunuz ( Daire Tapusu, Kat
mülkiyetiniz ( İskanınız) yok ise Daireye ait Hisseli Arsa tapusu), Nüfus Cüzdanı fotokopisi ile SAYA İnşaat’a  başvuru yapılır.
*  SAYA İnşaat  binanızda yapacağı teknik inceleme, tespit ve çalışmalar sonucu binanız için Deprem Risk Raporu hazırlanır.
*   Hazırlanan Deprem Risk Raporu SAYA İnşaat  tarafından bağlı bulunduğunuz il Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne en geç yedi gün içinde bir üst yazı ile sunulur.
*   Bakanlık; Deprem Risk Raporunu 10 gün içinde inceleyerek eksik yok ise Onaylar. Rapor sonucu Binanız Deprem Riskli ise Bakanlık Tapu Müd. bir yazı ile bina tapu kütüğüne Riskli Yapı şerhini koyar.
*   İlgili Tapu Müd.’ den tüm kat maliklerine Bakanlık Resmi Yazısı iletilir.( Resmi yazısının size tebligatı ile 15 gün içinde İlgili Bakanlık İl Müdürlüğüne Rapor için itiraz hakkınız var) Resmi yazının size tebliğinden sonra binanız Riskli ise 60 gün içinde bina maliklerinin en az 2/3 (tapu hisse) çoğunluğu ile Bina Ortak Karar Protokolü imza altına alınır. ( Binayı nasıl, ne zaman, ne şekilde ve dağılımda yapacağınıza ait bir protokoldür)
*   Bina Ortak Karar Protokolü bağlı bulunduğunuz iL Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel DönüşümMüdürlüğü’ne bir dilekçe ile sunulur.
*   Binanızın yeniden inşaatı veya takviye – güçlendirmesi için Bakanlık Oluru ve Bakanlıkça anlaşma sağlanan Bankalar aracılığı ile kentsel dönüşüm Kredisinden yararlanılabilir. (Krediler Bakanlığın anlaşma
sağladığı Bankalar aracılığı ile verilecektir.)
*   Binanın yeniden yapımı sırasında kat malikleri Bakanlık İl Müdürlüğü’ ne başvuruda bulunarak (18 ay) kira yardımından yaralanabilirler. (Aynı anda hem kira yardımı hem de Bina için Kentsel Dönüşüm kredisi kullanılamaz)
*   Binanın yeniden inşaatı veya güçlendirmesinin yapılması için tüm projeler SAYA inşaat tarafından hazırlanır ve ilgili belediyeden ruhsat alınır.
*   Binanın yeniden inşaat ve güçlendirme uygulaması için Kat maliklerinin ortak karar ile anlaşmaya bağlı olarak,  SAYA İnşaat ile mütahitlik sözleşmesi yapılır.
*   Yapımı tamamlanan binanız için bağlı olduğunuz Belediyeden (Depreme dayanıklı, projesine uygun yapılmış, eksiksiz Bina) İSKANLI TAPULARINIZ alınır.

Diğer Uzmanlık Alanlarımız

Her Zaman Özenli ve Özverili